Ter voorbereiding en ondersteuning van de Studie & Netwerk Tour die Pleisureworld NRIT organiseert van 17 t/m 21 maart 2019, schrijft leisure consultant in de VAE, Sandra Reusen, uitgebreide productverslagen over de leisurelocaties en -ontwikkelingen, die aan bod zullen komen tijdens de reis. Gaat u mee? In deze blog staat centraal: The Entertainer App, een zeer populaire discount service voor expats, maar ook toeristen. Aan het einde van deze blog treft u een samenvatting/overview van dit artikel aan.

The Entertainer

Experience is everything, experience everything!

Dit is de slogan van The Entertainer. Het bedrijf verkoopt via haar discount card ‘buy one get one free’ offers (2 for 1) die gebundeld zijn in een handzame app die werkt in grote delen van het Midden Oosten, Azië, Afrika en Europa. In 2015 bespaart een gemiddelde Dubai-Entertainer gebruiker (een gezin of echtpaar) meer dan AED 6.000 (ong. 1.500 euro) met de app. Voor toeristen geldt dat je met 3 ingewisselde vouchers je aankoopbedrag eruit kunt hebben. The Entertainer maakt het dure leven (of vakantie) in Dubai betaalbaar. Een ‘must-have’ in Dubai.

Populair onder expats

Als nieuwbakken expatfamilie krijg je al vrij snel, via andere expats, de Dubai Do’s and Don’t’s in beeld. Waar is het goed wonen, welke scholen zijn goed, waar kun je je boodschappen doen, etc. Ook de Entertainer app is zo’n DO! Met argumenten als ‘scheelt je een hoop geld’ en ‘alle leuke uitstapjes staan erin, dus je hoef zelf niets te bedenken’, is het een kwestie van directe aanschaf. De Entertainer is enorm populair onder expats. En zo blijkt maar weer wat een goede mond-tot-oor-reclame kan doen voor je product. En ik schrijf er ook nog een blog over ook…

Vraag. Aanbod. ‘As simple as that’.

Het concept van The Entertainer begint van scratch af aan in 2001, kort nadat bedenker Donna Benton vanuit Australië naar de VAE verhuist. Zij ontdekt al snel een wederzijdse behoefte van expats om leuke, voordelige restaurants te ontdekken en restaurants die graag nieuwe klanten willen bereiken.
Wat aanvankelijk met een papieren versie begint, groeit uit tot één van de populairste smartphone app’s in Dubai. De app, gelanceerd in 2013, biedt veel voordelen op de print versie, aangezien er maandelijks aanvullende en exclusieve aanbiedingen toegevoegd kunnen worden, zoals brunches, openingen van nieuwe restaurants en speciale aanbiedingen. Inmiddels 18 jaar later zijn er kantoren in de VAE, Qatar, Singapore, Hong Kong, Maleisië, Zuid Afrika, Cyprus en de VK. Noeste arbeid gaat eraan vooraf.

“Om nummer 1 te worden en te blijven, moet je werken als een nummer twee”, aldus founder Donna Benton.

Hoe werkt the ENTERTAINER?

Als gebruiker betaal je eenmalig een entrée fee van 495 of early bird 395 AED (resp. ong. 125/100 euro) en dan krijg je toegang tot duizenden ‘koopjes’. Zo doen wij The Explorer Experience bij Dubai Aquarium & Underwater Zoo gedaan, waarbij je in een onderwater simulator gaat tussen de haaien en doejongs en op een boot met glazen bodem om honderden zeedieren onder je te zien. Deze experience is zonder de entertainer vouchers financieel een aderlating! De Dessert Safari Tour doen wij in een groep van 8 (met 4 vouchers; 3 van onszelf + 1 ping); ‘dune bashing’ door de woestijn, kameel rijden en dineren met entertainment en live shows op een Arabisch kamp ergens in de middle of nowhere. Gaaf EN betaalbaar. En met hetzelfde gemak koop je ook een doos donuts bij Dunkin’ Donuts (of een andere aanbieder in de buurt) in de Mall of Emirates, waarbij je de helft gratis krijgt. Allemaal vouchers die in de entertainer zitten.

Content

Terug naar hoe het werkt! De content is gecategoriseerd in 6 delen: (1) Food & Drink, (2) Beauty & Fitness, (3) Attractions & Leisure, (4) Fashion & Retail, (5) Everyday Services en (6) Travel. De app heeft vele handige ‘features’ zoals geavanceerde zoekmogelijkheden waarmee je kunt filteren op bepaalde kenmerken, het sociaal delen, de GPS locatie (de entertainer zoekt naar deals daar waar jij op dat moment bent) en de integratie met Trip Advisor en Careem. Nieuw is het Spend & Save beloningssysteem, waarmee je je verdiende ‘smiles’ (het virtuele valutasoort van de entertainer) kunt spenderen op een winkelsite met exclusieve aanbiedingen voor een breed scala aan merkproducten. The Entertainment creëert hiermee nog meer waarde voor haar dankbare afnemers.

The Entertainer heeft maandelijks zo’n 70.000 downloads. The meest gedownloade apps zijn The ENTERTAINER, maar de afgeleide varianten HSBC Entertainer en DED Entertainer doen het ook erg goed.

Happy savings

De App is bijzonder eenvoudig in gebruik en je hebt altijd je aanbiedingen bij je. Exclusieve maandelijkse aanbiedingen en aanbiedingen van nieuwe verkopers worden elke maand toegevoegd. Je kunt ook eenvoudig aanbiedingen ‘pingen’ naar familie en vrienden, zodat je de geweldige aanbiedingen kunt delen. De app bevat ook de Entertainer Travel met meer dan 500 hotels wereldwijd, waarmee je veel voordeel krijgt om in ‘s werelds beste hotels te verblijven. De app werkt in 15 verschillende landen en derhalve zijn er meerdere taalversies mogelijk op basis van locatie, waaronder Engels (wereldwijd), Arabisch (GCC), Grieks (Athene en Cyprus) en Kantonees (Hong Kong).

De waarde van loyale gebruikers

The entertainer is uitgegroeid tot een zeer sterk marketingmiddel voor vele aanbieders; meer dan 10.000 aanbieders/verkopers van leisureproducten in het Midden-Oosten, Europa, Azië en Afrika ‘gebruiken’ The Entertainer om hun product te promoten/verkopen. Zij erkennen de waarde van het enorme loyale en actieve klantenbestand van de Entertainer, die een relatief hoog bestedingspatroon hebben en de Entertainer gebruiken als een gids om hun eetgelegenheden, vrijetijdsactiviteiten, schoonheidsbehandelingen en reisbestemmingen te selecteren. Een ander onmiskenbaar voordeel is dat het ‘een komen en gaan’ is binnen de grote expat community, dus gegarandeerd nieuwe aanwas. En ook de toeristenstroom naar Dubai zal blijven groeien de komende jaren.

“Our merchants love us because we drive high quality customers to their businesses, year after year.” (bron: Entertainer)

Genot. Gemak. Gewin.

De papieren variant is inmiddels helemaal verdwenen. The entertainer is nu 100% digitaal en dit geeft veel genot, gemak en gewin voor zowel gebruikers als aanbieders. Naast de enorme keuze uit aanbiedingen garandeert de populaire ‘Buy One Get One Free’ service ten alle tijden:

  • Koop één, je ontvangt één gratis
  • 3 vouchers per product (uitzondering voor hotels)
  • 7 dagen per week te verzilveren (met uitzondering van feestdagen en vakanties)
  • en het hele jaar geldig!

Dubai made success story

Inmiddels bezit de selfmade zakenvrouw Donna Benton nog 15 procent van The Entertainer. Ze verkocht het 85 procent-aandeel voor een gerapporteerde som van negen cijfers. The Entertainer, een Dubai made success story, blijft haar commerciële baby waaraan ze erg is gehecht. De Entertainer zal zich in de toekomst concentreren op expansie en merkuitbreiding in nieuwe landen. Tevens dient het aanbod van leisure aanbieders gestaag door te groeien, om ervoor te zorgen dat er altijd voor ieder wat wils is en dat gebruikers de ongelooflijke waarde ervaren van de uitgebreide keuze in beschikbare vouchers.

Ook naar Dubai & Abu Dhabi?

Wilt u Dubai en Abu Dhabi met eigen ogen / body / mind ervaren, ga dan mee met de Studie & Netwerk Tour van 17 t/m 21 maart 2019. Leer tijdens de studiereis de leisure wereld van VAE kennen en alle innovatieve hotspots die hier zijn/worden gerealiseerd de laatste en komende jaren.

Auteur: drs. Sandra Reusen
Leisure Consultant UAE Pleisureworld NRIT
Email: sandra@pleisureworld.nl
LinkedIn: Sandra
Fotografie: Sandra Reusen
Meer informatie: Studiereis Dubai en Abu Dhabi

Maasalaamah, Sandra

Samenvatting/overview

The ENTERTAINER

Discount service in Leisure, Travel & Tourism Dubai, UAE

The Entertainer is een private onderneming en heeft kantoren in de VAE, Qatar, Singapore, Hongkong, Maleisië, Zuid-Afrika, Cyprus en het Verenigd Koninkrijk.

Website: Entertainer

Oprichting:

2001

Founder

Donna Benton (Founder & Chairman)

Hoofdkantoor

Dubai / United Arab Emirates

Locaties

Dubai, Abu Dhabi, Qatar, Bahrain, Oman, Cape Town, Johannesburg, Singapore, Hong Kong, Maleisië, London, Cyprus

Regio bereik

Midden Oosten, Azië, Europa, Zuid Afrika

Producten

Entertainer Dubai, Entertainer Dubai Fine Dining, Entertainer Dubai Body, Entertainer Dubai Kids, Entertainer Cheers Dubai, Entertainer Abu Dhabi, Entertainer Abu Dhabi Body, Entertainer Qatar, Entertainer Bahrain, Entertainer Oman, Entertainer Kuwait, Entertainer Jeddah, Entertainer Riyadh & Eastern Provinces, Entertainer Cape Town, Entertainer Durban, Entertainer Johannesburg & Pretoria, Entertainer Singapore, Entertainer Hong Kong, Entertainer Cyprus, Entertainer London, Entertainer Athens, Entertainer Malta

Aantal werknemers

180+

Omzet

Naar schatting om en nabij 130 million AED

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us:          
Pleisureworld

Pleisureworld